top of page

מי שמאמן מנהלים וצוותים לא מפחד


ביל קמפבל היה שחקן במכללה אמריקאית שהפך למאמן פוטבול מצליח בשנות ה-60 והמשיך משם להיות איש מכירות ועד לתפקידו האחרון כמנכ״ל ונשיא ענקית הפינטק INTUIT . עד כאן סיפור רגיל ולא מיוחד ובטח גם השם שלו לא מאוד מוכר להרבה אנשים. אבל מה שעושה טוויסט במשפט הקודם (ויש שיגידו שהכל דווקה מאוד ברור ) היא העובדה שרשימת האנשים שהוא הפך למאמן האישי שלהם כוללת שמות קצת יותר מוכרים כגון :

לארי פייג, סרג׳י ברין ואריק שמידט וסונדאר פצ׳אי מחברת גוגל

ג׳ק דורסי ודיק קוסטלו מטוויטר

סטיב ג׳ובס מאפל

ושריל סנדברג לשעבר מטא.. לשעבר פייסבוק


לאחר מותו בשת 2016, הוציאו אנשי גוגל ביניהם אריק שמידט את הספר :

Trillion Dollar Coach-The Leadership Playbook of Silicon Valley’s Bill Campbell


המספר טריליון הוא שווי השוק של החברות להן סייע בעבודת אימון מנהלים ואימון צוותים להצליח ולהשיג את המטרות שהציבו לעצמם. הספר מנגיש את הרעיונות שאליהם חתר קמפבל בעבודה עם אנשים :

  • הדגש של כל מנהל הוא האנשים שלו

  • טיפוח קשרי אמון ששמים דגש על שיחות 1:1 ועל יחסים אישיים (לא הכל זה ביזנס..)

  • המטרה של המנהל היא להגיע להחלטה הטובה ביותר ולשם כך הוא צריך לדאוג שישמעו קולות שונים בחדר

  • חדשנות ואומץ תוך הדגשה של מצוינות תפעולית

  • ועבודה עם קונפליקטים ו״נקודות רתיחה״ שבאופן טבעי מתרחשים בסביבה דינמיות, מהירות ולא יציבות- ההבנה שלפעמים חבר הצוות המבריק ביותר יכול גם להיות זה שהכי מעצבן וצריך לדעת איך לעבוד איתו


למה אני מספרת את כל זה ? כי הגשתי לאחד הארגונים שאני עובדת איתם הצעה לפני כמה ימים לתהליך אימון. הם ביקשו שאציג את התרומה של אימון מנהלים אצלם בחברה או כמו שקוראים לזה בעסקית - ROI של אימון.


נכון שלא הבטחתי טריליון דולר..אבל כן סיפרתי על תועלות שמדגישות את האימפקט החיובי שיש לאימון על ארגונים בכלל ועל המנהלים שלו בפרט.

בזמן שאני כותבת להם את ההצעה, נזכרתי בקטע שקראתי פעם של אדם גרנט שהוא פסיכולוג ארגוני המרצה בוורטון וגם כותב ודובר מעולה על כך שהוא חושב שאימון של עובדים ע״י מנהלים אפילו יותר משמעותי מאשר תהליך של מנטורינג..

הא !!! עד כדי כך .. הילד שהיה הכי נלעג וזכה לבוז במשך הרבה מאוד שנים הפך ליקיר החוקרים והעולם העסקי.

ולמה ככה ?

אוקי אז אחד הדברים שגרנט מציין זה העובדה שמאמנים ממש מפשילים שרוולים ומלכלכים את הידיים – גורמים לנו לראות את האזורים העיוורים ע״י הצבת מראות ועוזרים לנו להשתפר בלי לקחת קרידט (דרך אגב הוא גם כתב את ההקדמה לספר על קמפבל).

אבל אימון עושה עוד כמה דברים- הוא עוזר לאנשים לפתח מיומנויות מותאמות בדיוק לסביבת העבודה שלהם – כלומר לא רק לקחת קורס שבו תלמדו איך להקשיב או לשאול שאלות אלא תכלס תוכלו לעבוד עם מאמן ולתרגל בעצמכם, להעמיק למידה שמפתחת אתכם ולדעת איך לנהל שיחות משוב.

אם יש לכם שיחה מאתגרת עם המנהל שלכם – תוכלו להתכונן תוך כדי שאתם משייפים את החשיבה , את השליטה הרגשית שלכם ואת היכולות להעביר מסרים באופן משפיע ..

כשצוות מתאמן – הוא מאפשר לעצמו להציג ולענות על שאלות שלא מדוברות באופן שמייצר דיאלוג מתמשך בין חברי הצוות (המאמן הוא רק המחולל ולא העיקר- כמו שאמר גרנט הקרידט הולך למשתתפים עצמם שפיתחו יכולות).


רגע רגע.. אז אימון יש לו השפעה על יחידים, על צוותים ומה עם הארגון?- ובכן במקרה הזה המטרה לאמן את שכבת ניהול הביניים בארגון אבל לא לעצור שם אלא להביא את זה כמודל עבודה שבו מנהלים יוכלו לייצר שיחות אימוניות ובעצם תרבות אימונית שמעודדת את כל אותם הדברים שהם מחסומים בהתפתחות של ארגון- חיבור של אנשים, גיוון והכללה, תשומת לב לצרכים אישיים תוך חתירה להתפתחות עצמית, צוותית וארגונית.


ואם עוד לא השתכנעתם אז תנו לי להציג כמה מספרים (כי בכל זאת זה תמיד עושה נעים לעור הפנים ..) :

  • מחקר משנת 2017 מצביע על הקטנה משמעותית בתחלופת עובדים.

  • מחקר נוסף משנת 2020 מצביע כי 80% ממשתפי הסקר שבוע דיווחו על שיפור במיומנוות שרכשו לביצוע התפקיד שלהם.

  • כמובן שנקודה אחרונה תוקדש למחקר ולגישה של גוגל לאימון (זוכרים את קמפבל ואת הספר) שזיהתה במחקרים שלה כי המנהלים המוערכים ואפקטיביים ביותר הם אלו ש.. ובכן לא ברור? אלו המנהלים שיודעים לאמן..גוגל היא גם החברה שפועלים בה מאמנים פנימיים המסייעים למנהלים וצוותים להשתפר וללמוד מיומנויות אימון.


הטורטלים בארץ נהדרת צוחקים על הסאקי ומציעים לאורחים שלהם - סאקי? סאקי? אז כנראה שאני עוברת ושואלת - אימון מנהלים ואימון צוותים מישהו?


75 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page